Svet čiernych potrubných armatúr: Y armatúry, 4-cestné armatúry a 45-stupňové ohyby

Čierne rúry, tiež známe ako železné rúry, sú široko používané vo vodovodných a plynových systémoch kvôli ich odolnosti a všestrannosti.Na pripojenie čiernych potrubí pomocouČína dodávatelia rúrefektívne a bezpečne sa používajú rôzne typy armatúr, z ktorých každá slúži na špecifický účel.V tejto komplexnej príručke sa ponoríme do troch najbežnejších čiernych potrubných tvaroviek: tvaroviek Y, 4-cestných tvaroviek a 45-stupňových ohybov.

Y Fittings: Všestranné trojcestné pripojenie

Tvarovky Y cez továreň na tvarovky y čiernej rúry, tiež označované ako tvarovky Y, sa používajú na spojenie troch rúrok, ktoré tvoria tvar „Y“.Poskytujú pohodlný spôsob, ako odbočiť z hlavného potrubia alebo vytvoriť spojenie medzi dvoma potrubiami.Tvarovky Y sú dostupné v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, vrátane:

Vonkajšie armatúry NPT (National Pipe Thread) Y: Tieto armatúry majú na všetkých troch koncoch vonkajšie závity NPT, čo umožňuje priame pripojenie k vonkajším NPT rúram.

Tvarovky NPT Y s vonkajším závitom: Tieto tvarovky majú na všetkých troch koncoch vnútorné závity NPT, čo si vyžaduje na pripojenie samčie rúry NPT.

Kombinované tvarovky Y: Tieto tvarovky majú kombináciu samčieho a vnútorného závitu NPT, čo poskytuje flexibilitu pri spájaní rôznych typov rúr.

4-cestné armatúry: všestranné viacsmerné pripojenie

Čínske 4-cestné čierne potrubné tvarovky, tiež známe ako krížové tvarovky, sa používajú na spojenie štyroch rúrok, ktoré tvoria tvar „+“.Poskytujú pohodlný spôsob distribúcie vody alebo plynu do viacerých výstupov alebo vytvoria centrálny prípojný bod.4-cestné armatúry sú dostupné v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, vrátane:

Vonkajšie 4-cestné fitingy NPT: Tieto tvarovky majú na všetkých štyroch koncoch vonkajšie závity NPT, čo umožňuje priame pripojenie k vonkajším rúrkam NPT.

Štvorcestné fitingy NPT s vnútorným závitom: Tieto tvarovky majú na všetkých štyroch koncoch vnútorné závity NPT, čo si vyžaduje na pripojenie vonkajšie rúry NPT.

Kombinované 4-cestné tvarovky: Tieto tvarovky majú kombináciu samčieho a vnútorného závitu NPT, čo poskytuje flexibilitu pri spájaní rôznych typov rúr.

45-stupňové ohyby: Presná zmena smeru

45-stupňové ohyby čiernym ohybom potrubných tvaroviek 45-stupňoví výrobcovia, tiež známi ako kolená, sa používajú na zmenu smeru potrubia o 45 stupňov.Poskytujú pohodlný spôsob navigácie cez prekážky alebo vytváranie ohybov v potrubnom systéme.45-stupňové ohyby sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, vrátane:

Vonkajšie NPT 45-stupňové ohyby: Tieto tvarovky majú na oboch koncoch vonkajšie závity NPT, čo umožňuje priame pripojenie k vonkajším rúrkam NPT.

Samičie NPT 45-stupňové ohyby: Tieto armatúry majú na oboch koncoch vnútorné závity NPT, čo si vyžaduje vonkajšie NPT rúry na pripojenie.

Kombinácia 45-stupňových ohybov: Tieto tvarovky zVýrobcovia čiernych potrubných armatúr, majú kombináciu vonkajších a vonkajších závitov NPT, čo poskytuje flexibilitu pri spájaní rôznych typov rúr.

Záver

Tvarovky Y, 4-cestné tvarovky a 45-stupňové ohyby sú základnými komponentmi v čiernych potrubných systémoch, ktoré poskytujú všestranné riešenia na spájanie potrubí v rôznych konfiguráciách.Pochopením rôznych dostupných typov armatúr a ich vhodného použitia môžu inštalatéri a domáci nadšenci zabezpečiť efektívne a spoľahlivé potrubné systémy.


Čas odoslania: 31. mája 2024